piektdiena, 2016. gada 10. jūnijs

Tava balss par putnu dzīvi

Martā Latvijas Ornitoloģijas biedrība sāka portālā ManaBalss.lv vāk parakstus par mežizstrādes pārtraukumu putnu ligzdošanas laikā: https://manabalss.lv/i/969 Šobrīd, kad rakstu, jau 3467 cilvēki pauduši atbalstu tam, lai laikā no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam mežizstrādes tehnika pieklustu un dotu iespēju dzīvot un vairoties vieniem no meža pamatiedzīvotājiem - putniem.

Katram no 3467 cilvēkiem ir savi apsvērumi, kāpēc atbalstīt LOB iniciatīvu. Šeit ir četri no viņiem ar saviem apsvērumiem.

Gluži tāpat kā Ērikam, arī man pavasaris pa īstam sākas ar gājputnu iedziedāšanos mežos:

Valters atgādina, ka arī paši mežu apsaimniekotāji aicina saudzēt meža dzīvnieku mājas:


Zane ir skarba un salīdzina mežizstrādi pavasarī ar bumbu uz dzemdību nama:



Pēteris atgādina to, ko visiem lēmumu pieņēmējiem vajadzētu iededzināt savā apziņā - cilvēka veselībai nav nekā svarīgāka par apkārtējo vidi:



Un Tu?












Aptauja liecina, ka mežizstrādes pārtraukšanu putnu ligzdošanas laikā atbalsta 80% Latvijas iedzīvotāju. Saskaņā Eurobarometer datiem (šeit) 62% Latvijas iedzīvotāju dabas daudzveidības samazināšanos Latvijā uzskata par nopietnu problēmu. Vai Tu esi viens no šiem 80% vai no šiem 62%? Vai Tu jau esi parakstījis LOB iniciatīvu - https://manabalss.lv/i/969 Mums ir vajadzīga Tava balss. Parakstīšanās prasīs mazāk laika nekā šī raksta izlasīšana, un Tu no vairākuma, kam rūp, būsi kļuvis par vienu no tiem, kas rīkojas. 



2 komentāri:

  1. Kad cilvēkiem bija vairāk prāta, ar mežizstrādi nodarbojās ziemā. Mežizstrāde noteikti ir jāpārtrauc putnu ligzdošanas laikā. Putnu iznīcināšanai nav nekāda attaisnojuma.

    AtbildētDzēst
  2. Mežistrāde noteikti ir jāpārtrauc laikā, kad putniem un dzīvniekiem ir mazuļi - pavasarī. Bezatbildīga attieksme pret apkārtējo vidi - floru un faunu nav attaisnojama un ir iemesls cilvēku saslimšanai un bojā ejai. Cienīsim un saudzēsim Latvijas dabu! - Nezāģēsim zaru, uz kuŗa sēžam!!!

    AtbildētDzēst